Thursday, April 25, 2013

Sinar Suria

Outlined Text Generator at TextSpace.net

Monday, April 15, 2013

Jatuh Cinta


Ye.. Ayslanur dah mula jatuh cinta..

Jatuh cinta dengan............

SAMSUNG GALAXY TAB 7.0 LaFleur



Outlined Text Generator at TextSpace.net

Tuesday, February 12, 2013

Cheese Cake Ayslanur




I  Cheese Cake..

Oleh kerana terlalu suka mkn cheese cake, makanya Ayslanur tekad utk belajar dan buat sendiri. Mcm2 resepi yg Ayslanur jumpa di internet, tp at last, Ayslanur buat ikut suka hati je (sbb utama : bahan tak cukup).

Walaupun bahannya simple dan ikut suka hati, tapi rasanya...... perrgghhh!!! marvelous!! :)

Bahan-bahannya;

  • 20-22 keping biskut Marie (Blend kasi hancus!!)
  • Mentega (ambil separuh je dari 250g)

Mentega dicairkan dan digaulkan bersama2 dgn biskut Marie yg dah diblend. Bila dah padat, masukkan ke dalam loyang, tekan2 kasi mampat. Sejukkan dalam peti ais kejap.

  • 200g krim keju
  • 1/4 cawan air yogurt (pilihanku perisa Strawberry)
  • 4 sudu besar gula 
  • 4 sudu besar susu
  • 1/4 cawan air panas
  • 3 sudu besar gelatin halal
Pukul krim keju bersama2 dgn gula (Ayslanur blend je, alat memukul xde, nak pukul pakai tgn - malas!!). 
Masukkan air yogurt dan susu ke dalam krim keju. Gaulkan kasi ngam. Larutkan gelatin halal ke dalam air panas dan masukkan ke dalam krim keju tadi. Gaul lagi kasi ngam. Masukkan krim keju ke dalam loyang biskut Marie tadi dan sejukkan dalam peti ais selama lbh kurang 4-5 jam.

Cheese Cake Ayslanur siap!!

Dalam gambar, Ayslanur letak jem strawberry sikit nak bagi tambah rasa!!! Yummy.. memang best, sgt creamy!! Tp tak boleh makan selalu.. nanti dapat title 'G'.

Hehe!


Outlined Text Generator at TextSpace.net

Monday, February 11, 2013

Kuey Tiaw Kungfu Ayslanur

Ok.. Hari nie Ayslanur nak cerita pasal Kuey Tiaw Kungfu!!
My favourite... Oleh kerana dh jd fav, Ayslanur belajar masak sendiri. 
Well, nie la rupanya Kuey Tiaw Kungfu Ayslanur!! :)


Bahan2nya mudah sahaja. 

  • Mula2, kacau telur bersama sdkt garam (mcm buat telur dadar tu), bubuh dlm semangkuk kecil kuey tiaw (kasi kering ye) ke dalam telur dan gaulkan sehingga sebati.
  • Gorengkan sehingga garing.
  • Note : Kalau guna telur jenis kecik, boleh le pecahkan 2 biji telur atau agak2 la.. tengok le telur ngn kuey tiaw tu boleh 'ngam' atau tidak.. 


Ok, utk buat kuahnya pula ;

  • Tumiskan bawang putih dan cili padi (Kalau utk sepinggan, agak2 suka la nak masuk brp bnyk!!)
  • Masukkan sedikit air (jgn masuk bnyk sgt, kalau berkuah sangat pun tak best)
  • Masukkan potongan ayam, sedikit sos tiram, garam, sotong, udang, sayur-sayuran (cadangan carrot, jagung, kubis bunga dan sayur kailan), sedikit perahan lemon/limau nipis/oren sunquick (nk bg masam sikit je) and last sekali bubuh le sikit tepung jagung nak bagi kuah tu pekat..
Sekian, selamat mencuba!! :)


Outlined Text Generator at TextSpace.net

Hello, my blog!!

Salam 1 Malaysia!

Wow! Lama betol rasanya x update blog nie.. 
Sebenarnya ada 2 sebab, kenapa Ayslanur dah jarang update blog nie.

Sebab pertama ;
Broadband ni semakin lama semakin slow. Kelajuannya dah setaraf dgn kelajuan siput atau kura-kura. Jadi Ayslanur rasa nama broadband nie lebih wajar ditukar kpd Siputband atau Kura-kuraband!!!!

Sebab kedua ; 

Asal Ayslanur online je, mesti takde benda lain nak layan melainkan game fav Ayslanur iaitu Bubble Witch Saga. Dah addicted...

So, camne tu?????


Outlined Text Generator at TextSpace.net

Monday, September 17, 2012

September 5ive 2012

Alhamdulillah.. 

Syukur ke hadrat Ilahi sebab sekali lagi diberi peluang untuk menyambut Sept5ive. Tahun ini Sept5ive masih lagi dirai dalam suasana hari raya seperti tahun sebelumnya. 

Thanx to all my officemate sbb bagi hadiah dan sambut birthday terdahulu awal. :) 

Also thanx to my di atas segala2nya.. Hadiah, kejutan, dan mcm2 lah.. S.S.A!! Hehe! 

Kesimpulannya, Sept5ive tahun nie sangat2 bermakna. :)

Outlined Text Generator at TextSpace.net 

Penangan Bubble Witch Saga

Hye Ayslanur@Blogspot!! 

Wow!! Dah lama tak post kat blog since i became addicted to Bubble Witch Saga. Hehehe.. Memang giler la game tu, sehari tak main, rasa macam x best je. Yang bestnya satu ofis pun dok ngadap game tu.. terbaik la.. 

Level demi level ada je cabarannya.. kadang2 boleh sakit jiwa main game ni. Tp tetap syok!! :)

 
Outlined Text Generator at TextSpace.net

Sunday, July 22, 2012

Ramadhan 2012

Ramadhan 2012 
(21 Julai ) 


 Selamat Berpuasa!

Outlined Text Generator at TextSpace.net

Monday, June 18, 2012

Lelaki Perlu Tahu

Outlined Text Generator at TextSpace.net

Saturday, June 09, 2012

Baju Raya Ayslanur

.. baju raya tahun nie!! .. 



amacam??
cun tak??
i like!! 

Outlined Text Generator at TextSpace.net

Bilik Tido Cun!

.. Cun habis!!!! .. 


.. perghh!!! dapat bilik cun macam nie, mmg Ayslanur x kuar la dari bilik ..

Outlined Text Generator at TextSpace.net

Wednesday, June 06, 2012

♥ Terukir Di Bintang ♥




Lagu nie mmg best. Apatah lagi lagu nie sgt bererti buat Ayslanur sekarang. ;p
Setiap kali lagu ini berdering di Champ Dios, Ayslanur akan berasa sgt bahagia dan gembira. Alhamdulillah.. Semoga kebahagiaan ini berkekalan. Lagu nie, Ayslanur tujukan khas buat insan yang sentiasa jaga Ayslanur serba serbi. ;)

Namamu terukir di hati Ayslanur..

 Outlined Text Generator at TextSpace.net

Oh, telefon bimbitku!!!!!!

Oh, telefon bimbitku!!!!!!


Sedih rasa, Samsung SGH-E530C yang telah Ayslanur pakai sejak Januari 2007 dah rosak dan tak boleh guna lagi..


Maka, bermulalah pencarian handphone baru. 
Cinta pandang pertama terhadap Samsung Corby II.


Tapi, mcm x serasi plak dgn si Corby nie. 
1st, sbb dia besar (maklumlah.. dh biasa pegang hp kecik).
2nd, nak type message langsung tak best. 
Kebetulan pulak, masa beli, memory card tak berfungsi. 
At last, pergilah semula ke kedai berkenaan yg terletak di Pertama Complex. 
Sebenarnya, niat nak beli hp lain dgn harga yg lbh murah.


Setelah kawtim ngan tauke kedai yg agak peramah tu, dia pun bagilah harga yg agak murah utk Samsung Champ Duos (dual sim) nie. 'Harga mintak maaf' sbb dia pun x check memory card Corby tu. Hp Corby tu Ayslanur guna kalau nak dgr lagu atau check FB, email, YM kalau travel ke mana2.
Walau bagaimanapun, Champ Duos ni mmg best.. Sekarang dh kena pakai 2 nombor, maklumlah.. dah ada 'komitmen'. ;)

wah... sume brand Samsung woooo!!!

Outlined Text Generator at TextSpace.net

Tuesday, June 05, 2012

Apa khabar blogku??

4 Bulan... 

Wow!! Dah 4 bulan tak layan blog sejak dah ada 'komitmen' nie.. 
Outlined Text Generator at TextSpace.netSesekala je jenguk. 
Hmmmm... 
Bnyk juga nak disharekan di sini.